Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
divendres, 23 d'octubre

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
Cuca del suro
Cuca del suro

Eruga
Eruga

La cuca peluda del suro

2 de juliol de 2019


Durant aquests darrers dies, a les comarques de la Selva, del Maresme i del Vallès oriental, estem presenciant un fenomen cíclic, l’explosió demogràfica de la cuca peluda del suro (Lymantria dispar). És una plaga autòctona, que succeeix cada 7-9 anys, tot i que a Catalunya, segons Sanitat Forestal, en feia 20 anys que no passava.

Als carrers de molts pobles, com Sant Cebrià de Vallalta, trobem moltíssimes arnes, de color marronós (que són els mascles), les femelles són de color blanc.

La cuca peluda del suro és considerada el segon defoliador més important en masses forestals de Catalunya, que afecten a les alzines i a les sureres (sobretot) i pot arribar a defoliar el 100% d’alguns boscos, però tot i així, no maten els arbres i aquests poden rebrotar, en teoria aquest estiu tornarien a brotar. Tampoc fa cap mal a les persones.

A l’haver tant quantitat d’individus els seus depredadors naturals no són capaços de controlar la plaga i per tant l’única manera de disminuir els nivells poblacionals és a través de l’aplicació de productes biològics per mitjans aeris.

En aquest sentit ha sortit el Departament d’agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació una Ordre ARP/106/2019, de 20 de maig, per la qual es declara l’existència de la plaga de l’eruga peluda del suro i es qualifica d’utilitat pública el tractament aeri per als eu control.

Amb aquesta ordre el Departament ja està realitzant control a les zones afectades amb producte biològic, 2.000 hectàrees a Catalunya, majoritàriament a la Selva, i al Maresme (per ara només a Tordera).

Aquesta ordre també ordena de notificar als ajuntaments dels municipis afectats per aquesta declaració les dates i zones que s’han de tractar en els municipis.

Estarem pendents.

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219