Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dilluns, 10 d'agost

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
Ses Majestats els Reis d'Orient van col·laborar aquest any amb la PiD Foundation
Ses Majestats els Reis d'Orient van col·laborar aquest any amb la PiD Foundation

El pavelló municipal, ple de bat a bat, va ser escenari de festa durant una bona estona
El pavelló municipal, ple de bat a bat, va ser escenari de festa durant una bona estona

La cavalcada va fer parada pel Casal d'avis
La cavalcada va fer parada pel Casal d'avis

Sant Cebrià celebra una Cavalcada de Reis solidària i inclusiva

8 de gener de 2019


Més d'una cinquantena de voluntaris van participar en la Cavalcada de Reis de Sant Cebrià, donant vida a tots els personatges que hi intervenien, així com en tasques d'organització, de preparació i d'attrezzo. Amb un desplegament de quatre carrosses formades per l'Estrella Reial d'Orient i les tres de Ses Majestats els Reis d'Orient, la cavalcada d'enguany va incorporar, a més, dues novetats: una batucada i un seguici de 4 ponis que, provinents de la finca Can Matas, van acompanyar als reis i al seu seguici durant el seu recorregut. Un muntatge que va aconseguir aplegar a més de cinc-centes persones i que va comptar amb la participació d'alguns veïns de localitats pròximes, que van decidir decantar-se per Sant Cebrià per gaudir d'una cavalcada més propera i familiar.


Una cavalcada inclusiva

L'esdeveniment va començar a dos quarts de sis al davant del restaurant La Vinya, on es va habilitar una cua alternativa perquè les persones amb discapacitat funcional es poguessin fer la fotografia i visitar a Ses Majestats just a l'inici del seu recorregut, de manera que s'afavorís un entorn en el qual aquests poguessin gaudir de la nit de reis, sense haver-se d'enfrontar a una situació delicada, tenint en compte les seves condicions.


Una nit màgica i solidària

La cavalcada d'enguany va passar, com és tradició, pel Casal d'avis municipal, en el que els reis van fer una petita ofrena als grans del poble, per emprendre, acte seguit, el seu camí per l'Avinguda Maresme. Un recorregut nou que, tenint en compte que cada cop són més les persones que acudeixen a aquest acte, canviava la plaça de l'Església per la carretera principal, per donar als vehicles-carrossa i als vianants més seguretat i accessibilitat. Una vegada arribat davant l'aparcament de Can Martri, el seguici reial va fer una aturada de tres quarts d'hora, de manera que totes les nenes i nens que van voler van tenir accés a fotografiar-se amb Ses Majestats els Reis d'Orient. A continuació, la cavalcada va enfilar el seu recorregut final fins al pavelló, on tots els infants van rebre un obsequi per part dels Reis Mags. Un obsequi que aquest any ha estat molt especial i que va consistir en el repartiment d'ampolles de "Bufa la Bombolla", una campanya solidària de Barcelona PiD Foundation que busca donar suport a l'estudi i recerca per als infants que pateixen malalties immunodeficients i que va aportar la quantitat de 600 € d'ajuda a la fundació. Una manera més en què Ses Majestats d'Orient van donar encara més màgia a la nit, sumant-se a una causa solidària per ajudar a molts petits que ho necessiten.

Durant aquesta estona, el pavelló, ple de bat a bat, va vibrar amb el so i la festa de la batucada i també a les seves portes, molts nens i nenes van poder passar una estona amb els ponis que havien acompanyat la cavalcada. Per tancar la nit, l'Ajuntament, amb l'ajuda dels voluntaris, va organitzar una xocolatada amb melindros on es van recaptar 240 € per beneficis per a La Marató de TV3 d'enguany.

Des del consistori s'agraeix als voluntaris tot l'esforç que dediquen a aquest acte de festes, fent possible, un any més, que tots els infants del poble poguessin gaudir d'una nit màgica. Una nit que no hauria estat possible sense els mesos de feina i de preparatius que tots aquests vilatans han estat duent a terme i que es van veure culminats amb l'èxit de la cavalcada del passat dissabte.

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219