Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dissabte, 25 de maig

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr

A partir del 16 d'octubre es poden tornar a fer cremes

16 d'octubre de 2018


A partir del 16 d'octubre i fins al 14 de març de 2019 es podrà fer foc. Així ho comunica el ban oficial de l'Ajuntament que especifica que tota crema que es vulgui realitzar haurà de ser notificada a l'Ajuntament i complir les mesures que hi consten al formulari. Un formulari que haurà de ser recollit i omplert a les oficines d'atenció al ciutadà de l'Ajuntament de Sant Cebrià i el qual pot ser visualitzat i descarregat a l'apartat de la dreta.


En el ban s'especifica, en segon lloc, que tot aquell que faci una crema sense notificar-ho podrà ser sancionada i que l'horari en el qual les cremes es podran realitzar serà de 8 a 17 h en zones agrícoles i de 13 a 17 h en zones urbanes; de manera que es minimitzin les molèsties als veïns.


Es comunica també que si algú fa una crema sense notificar-ho podrà ser sancionat, i si es fa fora d'horari es procedirà a l'apagament d'aquesta. Les cremes a les zones agrícoles seran aquelles destinades al'eliminació de restes de poda en cultius, a l'eliminació de restes de neteges efectuades en marges, séquies o vorals o a les restes de finques particulars. Pel que fa a les zones urbanes, les cremes es faran per eliminar restes de jardineria als habitatges particulars.

Restriccions

Queda totalment prohibit cremar residus industrials, urbans o assimilables, l'eliminació dels quals quedarà subjecte a la seva regulació especifica de tractament de residus. A banda, no es podrà cremar restes que provinguin d'activitats professionals relacionades amb jardineria, neteja de parcel·les o boscos que no siguin originades a la mateixa finca.


Més aspectes a tenir en compte

El ban quedarà sense efecte en cas que entrin en vigor les mesures extraordinàries pel risc d'incendi forestal que disposa l'article 18 del Decret 64/1995 de 7 març. La Policia Local serà l'encarregada de vetllar pel compliment d'aquest ban, amb la col·laboració dels membres de l'Associació de Defensa Forestal i Protecció Civil.


Tanmateix, Agents Rurals i altres agents de l'autoritat podran establir in situ mesures complementàries per tal de millorar la seguretat, així com aturar les actuacions que s'estiguin duent a terme quan les condicions meteorològiques així o aconsellin, o es detecti que pot implicar un risc per la seguretat viària.


Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219