Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dissabte, 23 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr

En què consisteix la nova recollida selectiva i localitzacions al municipi

24 d'abril de 2018


El municipi de Sant Cebrià de Vallalta comença el nou sistema de recollida selectiva a partir del dia 7 de maig de 2018. El perquè d'aquest canvi és clar; l'actual model de recollida de residus a Sant Cebrià de Vallalta ha demostrat ser insostenible, tant en l'àmbit econòmic com mediambiental. De tots els residus que es recullen només el 25% són brossa selectiva. Un altre dels punts en favor d'aquest canvi és la nova legislació i l'increment que suposen les despeses del procés i gestió del tractament de residus, quelcom que ha obligat el consistori a considerar l'actual un moment ideal per a aquest profund canvi en el model. A banda, la normativa obliga a recollir com a mínim el 50% total de selectiva al 2020. Si no es compleixen aquests objectius, com ha estat el cas fins ara, el problema es veurà repercutit de manera proporcional en els rebuts dels ciutadans de Sant Cebrià.


Aquest canvi implicarà que es disposin de 38 àrees de reciclatge distribuïdes estratègicament pel municipi, amb 190 contenidors nous, més fàcils i còmodes d'utilitzar i més estètics, que asseguraran unes àrees més netes. A la dreta es poden trobar els plànols amb els PDF, on es poden veure totes les ubicacions de les àrees que hi ha al municipi. 


Aspectes a tenir con compte per una correcte gestió dels residus


Reciclem perquè els residus es gestionin de manera correcta i per reduir la fracció resta. La voluntat és que el residu es converteixi en un recurs, és a dir, que sigui recollit per poder donar-li una altra utilitat. 


Brossa orgànica: donem-li una segona vida

El 35% total del pes d’una bossa de brossa és orgànic. Si no s’aboca en el contenidor correcte  es tracta com a fracció resta, s’ha d’incinerar i per tant, suposa un important increment cost final de la brossa.  En aquest sentit, és molt important incidir en el reciclatge de la brossa orgànica, perquè al treure pes a la fracció resta redueix els costos de tractament d’incineració i al mateix temps s’està convertint en un recurs. La brossa orgànica té una segona vida i no és rebuig.  Per la correcta gestió dels residus orgànics des de les urbanitzacions del municipi es repartiran cubells hermètics, de manera que puguin portar amb seguretat la bossa de residus orgànics dins el vehicle per transportar-lo a les àrees de reciclatge. Un canvi necessari, a escala ambiental i econòmica

Ara més que mai, el reciclatge deixa de ser una opció i es converteix en una necessitat, tant en l'àmbit ambiental com en l'econòmic.

D'acord amb les directrius europees, la gestió dels residus implicarà un augment del cànon de deposició per tona que es paga des de l'ajuntament per al qual fins ara havíem anomenat rebuig. Un cànon que l'any passat tenia un cost de 14,5 € per tona, i que enguany ja ha pujat a 35,60 €/tn per acabar costant 47,1 € per tona el 2020. Quelcom que, afegit a les evidents necessitats ambientals, ha fet necessari repensar el model i implantar aquest canvi, per tal de no haver d'augmentar el cost de l'impost de la brossa.Com gestionar les restes vegetals

Hi ha restes que no entren a les bosses biodegradables, que estan destinades a la fullaraca, a l’herba, a petites branques o heures. En aquest aspecte, no tenen la capacitat d’encabir altres restes vegetals més grans, com la poda entesa com a tal. En aquests casos el que s’ha de fer és portar aquestes restes directament a la deixalleria; una gestió que si la fa un servei de jardineria, s’inclou en el cost del servei.  A banda, és important remarcar que l’ús de la deixalleria implica bonificacions per als usuaris. 

El servei de recollida de restes vegetals es fa amb trucada prèvia al telèfon 93.799.62.80 els dilluns. El servei s’inicia a les 7 del matí i caldrà que la nit abans es deixin les restes al carrer, amb un màxim de 7 bosses. Com gestionar els voluminosos

El servei de recollida de voluminosos es fa amb trucada prèvia al telèfon 93.799.62.80 els dimarts.  Igual que passa amb les restes vegetals, caldrà deixar els mobles i restes al carrer la nit abans perquè el servei comença a les 7 del matí de l’endemà. El límit de recollida és 1m3, que és l’equivalent a un sofà de tres places. 

No es recolliran, i per tant cal portar-los a la deixalleria, les restes de reformes (com mobles de cuina, residus procedents d’obra, bombones de butà, pneumàtics, fibrociment i portes i finestres. Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219