Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
diumenge, 24 de març

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
Nevada a Sant Cebrià de Vallalta, febrer de 2018
Nevada a Sant Cebrià de Vallalta, febrer de 2018

Els equips de seguretat i d'emergència del municipi van actuar dia i nit durant la nevada

3 de març de 2018


Aquesta passada setmana Sant Cebrià de Vallalta, i Catalunya en general, van viure un episodi de nevada força excepcional. El dia 25 de febrer, el CECAT va activar la fase de prealerta del Necuat, un episodi que a l’endemà, dia 26, va esdevenir ja alerta. Des d’aquell moment, des de Protecció Civil es van difondre consells davant la possible nevada i avisos sobre llançament de sal per tal d’evitar incidents o de que es produïssin plaques de gel a la via, sobretot pel què feia a les carreteres principals d’accés ls carrers de més pendent, sobretot t de la zones més altes del municipi. El mateix dilluns 26 a la tarda la neu va començar a aparèixer tímidament a Can Domènech, i no va ser fins el vespre que la neu ja queia a tot el municipi, en especial a Can Domènech i a Castellar d’Índies.  Donades les circumstàncies, Protecció Civil ja havia desplegat la seva xarxa de voluntariat i havia començat a patrullar des de la tarda, havent començat a tirar sal a les 8 del vespre. És en aquell moment, que també fan una crida on van demanar la màxima col·laboració de la ciutadania, i que s’evitessin els camins de muntanya, així com els camins innecessaris.


A la matinada del 27, ja s’havia tirat sal als llocs més conflictius, a Castellar d’Índies i a Can Domènech hi havia més de 6 centímetres de neu i a Can Palau 3 cm. Els  equips de seguretat i d'emergència del municipi, policia, Protecció Civil i equips de neteja, van treballar de manera conjunta durant tota la nit, vigilant que no es produís cap incidència, encarregant-se a més, d’anar tirant sal cada cop que es requeria. A les 7 del matí es van netejar els carrers del municipi i es va continuar tirant sal, seguint les previsions de que la nevada duraria durant tot el dia. A les 16 h els equips d’emergència van dedicar més de quatre hores a tirar pels carrers de Castellar d’Índies, per seguir treballant més hores posteriorment a Can Palau i als carrers més afectats del casc urbà. Una feina que es va allargar fins la 1 h del matí.  


A l’endemà, el dia 28,  a les 7 del matí, els equips responsables van procedir a activar la maquinària de neteja, donant per finalitzada l’alerta de neu les 12 h del migdia, tot i que l’alerta Neucat no es desactivaria fins a les vuit del vespre.


Des del consistori es vol mostrar agraïment per tota la feina feta i per tot l’esforç  dedicat aquests dies per part del cos de voluntaris de Protecció Civil, la Policia, els equips de neteja i l'ADF, que tot i que no va haver d’intervenir, va seguir l’episodi de prop, mostrant la seva disponibilitat en tot moment. 

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219