Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dilluns, 21 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
brossa
brossa

Canvi de model de recollida de residus urbans a Sant Cebrià de Vallalta

21 de desembre de 2017


El model de recollida de brossa de Sant Cebrià de Vallalta està a punt de fer un gir de 360 graus. Es tracta d'un nou sistema, que durà a terme l'empresa Resmar a través de la gestió del Consell Comarcal del Maresme, que té per objecte potenciar el reciclatge i reduir de manera dràstica la quantitat de fracció resta, fins ara coneguda com a rebuig.


Aquest nou model, que s'implementarà el març de 2018, consistirà a retirar els contenidors de les zones urbanes i de les urbanitzacions i substituir-los per àrees de reciclatge completes que constaran de nous contenidors per a les cinc fraccions de brossa: envasos, paper-cartró, fracció orgànica, vidre i resta. Es preveu col·locar un total de 38 àrees de reciclatge de manera estratègica per tot el municipi, incloent-hi el nucli urbà i les urbanitzacions, de manera que aquestes siguin totalment accessibles per a tots els veïns de la població.


El motiu d'aquest canvi ve generat perquè l’actual model de gestió municipal és insostenible tant econòmicament com mediambientalment. Els equipaments i els vehicles dels que l’ajuntament disposa fan evident aquesta necessitat de renovació i a més, amb la legislació vigent en matèria de gestió de residus la necessitat de canvi encara es fa més evident. D’acord amb les directrius catalanes, la gestió dels residus implicarà un augment del cànon de deposició per tona que es paga des de l'ajuntament per al que fins ara havíem anomenat rebuig. Un cànon que aquest any té un cost de 14,5€ per tona, i que a l'any que ve pujarà a 35,60€/tn per acabar costant 47,1€ per tona al 2020. Quelcom que, afegit a les necessitats prèvies, ha portat al consistori a repensar el model que s'ha estat fent servir fins ara, per tal de no haver d'augmentar el cost de l'impost de la brossa.


Aquest nou plantejament servirà per a potenciar el reciclatge a Sant Cebrià i comportarà a més, millores per tots els seus habitants. Concentrar al màxim els residus que es recullen, posar a l'abast dels veïns àrees de reciclatge a les urbanitzacions, millorar la imatge urbana dels carrers i mantenir els punts de reciclatge nets amb una neteja periòdica, són altres dels beneficis que implicarà aquest nou sistema.


Altres de les novetats que derivaran del nou model de recollida de brossa són l'adquisició d'un nou camió d'escombraries per part de l'Ajuntament, que permetrà recollir la fracció resta i el rebuig orgànic i un porta a porta per a les restes vegetals, que substituirà les banyeres actuals. Tot de canvis que implicaran una modificació de costums important per als veïns de Sant Cebrià, fins ara acostumats a un model molt diferent, però que representen una millora innegable tant per al municipi com per als seus habitants. 

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219