Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dimecres, 21 de febrer

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal de TwitterVisita el nostre canal Flickr
Documentació adjunta
Imatges relacionades
Sant Cebrià de Vallalta
Sant Cebrià de Vallalta

Transport públic urbà i interurbà a Sant Cebrià de Vallalta, una realitat imminent.

7 de novembre de 2017


Des de fa un temps enrere l’equip de govern treballa per canviar la situació del transport a Sant Cebrià. Avui dia a nivell urbà , els habitants del municipi compten amb un servei a demanda consistent en un vehicle de 9 places que fa itinerari des de les urbanitzacions al casc urbà. Aquest model no arriba a cobrir la demanda necessària, i tot i que principalment transporta nens i joves a l’escola, a l’escola bressol i al poliesportiu, una gran part d’usuaris es queda sense el servei. Paral·lelament, des de l’ajuntament es gestiona un servei de taxis a demanda, una mesura que implica una gran despesa econòmica i que no s’ajusta a les necessitats reals dels habitants del municipi.


A nivell interurbà Sant Cebrià forma part d’un conveni de transport juntament amb els municipis de Sant Pol, Canet i Calella, gestionat per l’empresa Sagalés. Aquesta línia d’autobús només es pot agafar des del centre del poble, des del que el recorregut torna enrere fins a Canet, per després anar a Sant Pol i arribar a final de línia a Calella, un itinerari molt llarg i poc pràctic per a la majoria dels seus usuaris.  En aquest sentit, des de la regidoria de Transports de Sant Cebrià  s’està treballant per a l’ampliació d’aquest conveni i aconseguir que es divideixi en dues línies d’autobús: una amb un autobús que farà la línia de costa  (Canet, Sant Pol i Calella) i l’altra amb dos autobusos –que en hores punta seran tres- que faci el trajecte per les urbanitzacions de Sant Cebrià, el seu casc urbà i arribin fins a Sant Pol, des d’on existirien altres alternatives en el cas d’haver d’anar a una altra localitat de costa. La idea és agilitzar el temps de viatge i aconseguir una forma ràpida i còmoda de desplaçar-se des de Sant Cebrià a Sant Pol, a més de poder gaudir finalment d’un transport públic interurbà que dugui a la gent des de les urbanitzacions al centre. 


Per poder portar a la realitat aquest projecte cal obtenir l’acord comú dels governs de la resta de municipis que formen part del conveni. Un acord que es va buscar a la reunió que es va celebrar el passat divendres dia 3 de novembre a Sant Cebrià en la que es van reunir els responsables de Sant Pol, Calella, Sant Cebrià i Canet per parlar sobre els nous recorreguts , els nous horaris i els demés canvis que implicaria aquesta nova alternativa. Tot i que encara resten pendent algunes aprovacions finals, sembla que el transport públic de qualitat a Sant Cebrià és una realitat imminent, que començarà a funcionar durant el primer trimestre de 2018. 

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219