Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
divendres, 18 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Documentació adjunta
Imatges relacionades
Sant Cebrià de Vallalta
Sant Cebrià de Vallalta

Transport públic urbà i interurbà a Sant Cebrià de Vallalta, una realitat imminent.

7 de novembre de 2017


Des de fa un temps enrere l’equip de govern treballa per canviar la situació del transport a Sant Cebrià. Avui dia a nivell urbà , els habitants del municipi compten amb un servei a demanda consistent en un vehicle de 9 places que fa itinerari des de les urbanitzacions al casc urbà. Aquest model no arriba a cobrir la demanda necessària, i tot i que principalment transporta nens i joves a l’escola, a l’escola bressol i al poliesportiu, una gran part d’usuaris es queda sense el servei. Paral·lelament, des de l’ajuntament es gestiona un servei de taxis a demanda, una mesura que implica una gran despesa econòmica i que no s’ajusta a les necessitats reals dels habitants del municipi.


A nivell interurbà Sant Cebrià forma part d’un conveni de transport juntament amb els municipis de Sant Pol, Canet i Calella, gestionat per l’empresa Sagalés. Aquesta línia d’autobús només es pot agafar des del centre del poble, des del que el recorregut torna enrere fins a Canet, per després anar a Sant Pol i arribar a final de línia a Calella, un itinerari molt llarg i poc pràctic per a la majoria dels seus usuaris.  En aquest sentit, des de la regidoria de Transports de Sant Cebrià  s’està treballant per a l’ampliació d’aquest conveni i aconseguir que es divideixi en dues línies d’autobús: una amb un autobús que farà la línia de costa  (Canet, Sant Pol i Calella) i l’altra amb dos autobusos –que en hores punta seran tres- que faci el trajecte per les urbanitzacions de Sant Cebrià, el seu casc urbà i arribin fins a Sant Pol, des d’on existirien altres alternatives en el cas d’haver d’anar a una altra localitat de costa. La idea és agilitzar el temps de viatge i aconseguir una forma ràpida i còmoda de desplaçar-se des de Sant Cebrià a Sant Pol, a més de poder gaudir finalment d’un transport públic interurbà que dugui a la gent des de les urbanitzacions al centre. 


Per poder portar a la realitat aquest projecte cal obtenir l’acord comú dels governs de la resta de municipis que formen part del conveni. Un acord que es va buscar a la reunió que es va celebrar el passat divendres dia 3 de novembre a Sant Cebrià en la que es van reunir els responsables de Sant Pol, Calella, Sant Cebrià i Canet per parlar sobre els nous recorreguts , els nous horaris i els demés canvis que implicaria aquesta nova alternativa. Tot i que encara resten pendent algunes aprovacions finals, sembla que el transport públic de qualitat a Sant Cebrià és una realitat imminent, que començarà a funcionar durant el primer trimestre de 2018. 

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219