Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dijous, 21 de febrer

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr

Comunicat de la FMC amb motiu de l’acte de l’Audiència Nacional de presó incondicional pel vicepresident del Govern de la Generalitat i set exconsellers

3 de novembre de 2017


La Federació de Municipis de Catalunya, de la qual Sant Cebrià forma part, ha emès un comunicat amb motiu de l'acte de de l’Audiència Nacional de presó incondicional pel vicepresident del Govern de la Generalitat i set exconsellers: 


COMUNICAT DE LA FEDERACIÓ DE MUNICIPIS DE CATALUNYA AMB MOTIU DE L’ACTE DE L’AUDIÈNCIA NACIONAL DE PRESÓ INCONDICIONAL PEL VICEPRESIDENT DEL GOVERN DE LA GENERALITAT I SET EXCONSELLERS

En relació a l'acte de l'Audiència Nacional del qual es dicta presó incondicional i sense fiança per al vicepresident del Govern de la Generalitat i set exconsellers, actualment cessats, la FMC manifesta que el respecte a les decisions judicials no pot mai ser un obstacle per avaluar aquestes, més encara quan resolucions com la de l'Audiència Nacional del dia d'ahir comporten la pèrdua de llibertat de representants dels ciutadans de Catalunya i els seus efectes afebleixen el marc de convivència democràtica que el nostre sistema polític ha de protegir. 

L’FMC referma amb igual força de convicció el respecte a la legalitat com a principi democràtic i el compromís amb el diàleg i la negociació com a elements bàsics per a la convivència i llibertat, sota els valors del pluralisme i la participació política en una societat democràtica. 

Recordem també amb motiu de la petició d'excarceració dels presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana que no volem que decisions inoportunes contribueixin a augmentar la tensió social i provoquin trencaments en la convivència en els nostres pobles i ciutats. Volem diàleg. Volem un acord. Ens sentim apel·lats a la responsabilitat de contribuir a l’entesa, sense trencar cap element, cap via que la faci possible. No volem alimentar cap espiral de reacció o actuacions extremes que destarotin els espais de diàleg i convivència pacífica del nostre país. 

Per això, i amb aquest compromís reclamem, amb respecte a les regles de l’estat de dret, la revisió d’aquest acte judicial i la posada en llibertat del vicepresident del Govern de la Generalitat i dels set exconsellers, actualment cessats.


Barcelona, 3 de novembre de 2017

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219