Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dissabte, 19 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
Façana de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
Façana de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta

Ple urgent extraordinari per votar sobre la situació actual a Catalunya

26 d'octubre de 2017


L’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta ha convocat per aquest matí a les 9.15 un ple urgent i extraordinari atenent a la petició de l’AMC i l’AMI; associacions a les que el consistori està associat des de fa temps. 

El motiu d’aquest ple, que ha durat al voltant dels quinze minuts, ha estat la votació de diferents punts relacionats amb el moment polític que Catalunya està vivint a l’actualitat.  


Després de votar el reconeixement de la urgència , punt en el que tots els assistents han votat a favor i gràcies al que el ple s’ha pogut desenvolupar amb normalitat, s’ha procedit a votat la moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya CUP, ERC i PDeCAT, on a més de condemnar l’aplicació de l’article 155, s’ofereix el recolzament al Parlament per fer efectiu els resultats de l’1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República. En aquest cas, i fent ús dels vots nominals,  s’han obtingut cinc vots a favor per part de Josep Pla (ERC), Jodi Marqueño (Pdecat), David Trinidad (CUP), Montserrat Figuerola (CUP) i Daniel Lienas (Agrupació Veïns Sant Cebrià) i cinc abstencions per part de Sònia Scafa, Javier Mallo, Raül Sànchez i Cristina Romero (Agrupació Veïns Sant Cebrià) i d’Antònia Benítez (Tots per Sant Cebrià).Donat el marcat to polític d’aquesta última moció, Agrupació Veïns Sant Cebrià i Tots per Sant Cebrià ha volgut reflectir amb la seva abstenció el seu caràcter d’agrupació veïnal, on s’emmarquen diferents tipus d’ideologies polítiques i per tant, la majoria dels seus membres han optat per no posicionar-se a l’hora de donar-hi suport.

La denúncia per l’empresonament dels “jordis” ha estat també motiu d’una moció presentada per la CUP, ERC i el PDeCAT, on a banda de declarar la vulneració de les llibertats de les persones i manifestar la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones, s’ha fet una crida a les institucions europees per a que deixin de girar l’esquena. En aquest cas, la moció ha obtingut el vot a favor de tots els assistents.

Per últim, Tots per Sant Cebrià i Agrupació Veïns Sant Cebrià han presentat una moció on s’apuntava directament a la suspensió de l’article 155; un altre punt en el que s’ha obtingut unanimitat a favor per part de tots els membres del ple, condemnant la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol, instant així al Govern Espanyol a aturar el procés de suspensió de l’autonomia. 

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219