Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dijous, 17 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr

Carta del regidor de Governació

11 d'octubre de 2017


Hola a tothom, 


Em dirigeixo a vosaltres per explicar els motius de la meva absència el dia 1-O durant el setge de la Guàrdia Civil a veïns de Sant Cebrià a l’escola del nostre municipi. 


Són moltes les vegades en que s’ha fet servir la paraula “apolítics” fent referència a la AVSC i són moltes les discrepàncies per l’ús d’aquesta paraula.  És mes que evident que som polítics des de el moment en que estem governant en un ajuntament, però quan fem ús de la paraula apolítics, el que volem dir és que som una  Agrupació de veïns que no ens definim per cap tipus de color o ideologia política. Per suposat que els tenim, cadascú el seu, però pel tipus d’agrupació que som, l’únic ideal que defensem es el bé pel nostre municipi. 


Per primera vegada des de que estem al govern i per aquest cas en concret em definiré políticament, ja que considero que ha de quedar molt clar tot el que us vull explicar.


Sempre he dit que vull votar en un referèndum si vull o no que Catalunya sigui un estat independent, però també he manifestat que sigui un referèndum amb garanties i consensuat amb el govern d’Espanya. Crec que és la lluita que mai hauríem d’haver deixat, per molts impediments que posin des de Madrid. Per això estan els polítics, per lluitar, per dialogar, per continuar lluitant amb tots els arguments polítics i legals i amb l’únic objectiu d’aconseguir allò que demanen milions de persones. 


En aquest cas en concret, personalment no creia en el referèndum del 1-O per què segons el meu parer, tornaria a ser un 9-N i tornaríem a estar en el mateix punt. Però el fet que no estigués d’acord amb aquest referèndum no vol dir que estigués en contra de que tot el que volgués pogués exercir el seu dret al vot, això seria com dir estar a favor de perdre tot allò que tenim i que tant ens ha costat aconseguir, seria estar a favor de perdre la nostra llibertat.


No, no tenia pensaments d’anar a votar a l’escola, però mai he tingut la intenció de robar-li aquest dret als meus veïns, el que no sabia és el que podia passar si els cebrianencs anaven a votar a l’escola. Donat que des de dissabte a la nit havia gent a l’escola i davant del desconeixement de les repercussions que podrien haver-hi, el mateix dissabte a la nit vaig quedar amb el cap de la Policia i el cap de Protecció Civil per trobar-nos el diumenge al matí a la zona de l’escola i em vaig posar a la seva disposició per fer el que fes falta, tot i que per motius estrictament personals vaig quedar que aniria a l’escola sobre les 9:30h. El  diumenge dia 1 d’octubre, sobre les nou del matí se’m notifica que ha vingut la Guàrdia Civil i han fet càrregues contra els veïns que estaven exercint el seu dret al vot. Quan em disposava a dirigir-me cap a l’escola, vaig rebre una altre trucada on em notifiquen que algunes persones estan dient que he estat jo el que ha trucat a la Guàrdia Civil. Sense sortir de la meva sorpresa vaig fer una trucada la qual em va confirmar els infundats rumors i se´m va aconsellar no aparèixer per l’escola ja que els nervis estaven molt crispats i podria ser contraproduent la meva presència. És evident que la persona o les persones que van fer córrer aquest rumor és una minoria, però aquesta minoria que també reclama la llibertat, el dia 1 d’octubre me la va treure a mi. Els meus veïns estaven sent atacats injustificadament per un cos de forces i seguretat de l’Estat i jo no podia fer res per què uns radicals em van robar la llibertat, aprofitant-se d’un estat de crispació general i manipulant a gent pacífica que tant sols volien votar. Vull que quedi clar que nomes se’m va aconsellar que no hi anés a l’escola, però la decisió de no anar-hi va ser meva. El meu cor em demanava estar allà amb la gent de Sant Cebrià, però el seny em deia que l’últim que necessitaven els meus veïns era un enfrontament entre nosaltres. Així que vaig decidir quedar-me a casa estant informat per part de la Policia Local i Protecció Civil en tot moment del que estava passant i col·laborant amb el que pogués des de la distancia.


La resistència i la unitat que va mostrar la gent de Sant Cebrià és com per sentir-se orgullós de pertànyer a aquest poble i mostra lo poderosa que pot arribar a ser la unió entre gent pacífica. 


Com he comentat abans, no estava d’acord amb aquest referèndum i no tenia intenció de votar, però juro per Déu que si hagués pogut estar el diumenge 1 d’octubre a l’escola del nostre poble, hagués estat a primera fila amb els meus veïns i el que em coneix sap que això es cert, ja no era qüestió d’estar d’acord o no amb una votació, s’estaven produint agressions injustificades i desmesurades contra la població civil i ens havíem de defensar entre tots, però insisteixo, algun radical no m’ho va permetre amb les seves difamacions i aprofito per dir que porto una setmana intentant esbrinar qui va ser la persona que va iniciar la mentida per denunciar-la per difamacions.


També vull aprofitar per felicitar i agrair enormement a la Policia Local i a Protecció Civil per la tasca que van realitzar el dia 1-O i en especial al cap de la Policia Ja que gràcies a la seva intervenció  i converses amb el comandament de la Guàrdia Civil es van minimitzar els danys a mes persones i avanço que proposaré tant a l’equip de govern com a la resta de regidors de l’Ajuntament realitzar el reconeixement oficial que crec que mereix. Per acabar, vull insistir en que donades les circumstàncies se´m va aconsellar que no anés a l’escola, però la decisió va ser meva. Com és normal, algunes persones avalaran la meva decisió i d’altres la condemnaran,  per aquelles persones que no entenen la meva decisió només puc dir que sento no haver actuat com ells/elles esperaven i agrair a les persones que entenguin el meu sentiment d’impotència, frustració i pena que em va provocar una persona radical que reclama llibertat, però a mi em va robar la meva.


Atentament,

Raül Sánchez

Regidor de Governació, 

Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219