Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
divendres, 24 de novembre

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal de TwitterVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
Carrer Sant Cosme -després1
Carrer Sant Cosme -després1

Reforma del carrer Sant Cosme, un espai millor per a tothom

25 de setembre de 2017


El carrer Sant Cosme, un dels més antics del poble, ha estat reformat de manera integral, seguint les indicacions de l’Estudi de programació del centre històric de Sant Cebrià de Vallalta, elaborat per la Diputació de Barcelona. Aquest estudi, realitzat pel Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb Serveis Tècnics de Sant Cebrià de Vallalta, té per objectiu reformar diferents espais de la vila per tal de millorar l’accessibilitat al centre històric, revitalitzar les activitats i l’espai públic i generar nous espais de trobada. 



Deteriorament en el paviment de moltes zones i un mur de contenció completament bolcat i desplaçat, eren un dels problemes principals als que s’enfrontava el carrer. A nivell d’habitatge, un dels majors inconvenients que presentava el carrer radicava en els problemes d’humitats dels soterranis d’algunes cases a causa de la filtració d’aigües que provenien de la carretera de Castellar d’Índies i que cada cop que plovia  baixaven per les escales amb força, envaint les parts baixes de les cases.



Aquesta reforma integral, enllestida al març d’aquest any i que encara preveu petits canvis futurs, ha permès transformar el paviment del carrer a una calçada única amb una pendent inversa i allargar la vorera que uneix l’edifici de Can Martri amb la botiga de fruites i verdures Can Martilari. Ara, les aigües es condueixen cap a una mateixa direcció natural,  oposada a les escales dels habitatges, evitant que els soterranis pateixin de filtracions d’aigua i d’humitats. A més, el tram final del carrer gaudeix ara d’una rampa que, substituint el mur de pedra existent, millora la circulació dins el propi carrer, tant a nivell de vianants, com per l’accés dels vehicles dels mateixos veïns.  



A més de dur a terme les reformes estrictament necessàries, el consistori ha optat per millorar l’estètica i la funcionalitat del propi carrer, convertint-lo en un nou espai de passeig i de trobada en el casc urbà de Sant Cebrià, tot revaloritzant un dels carrers més emblemàtics de la vila.



Aquesta ha estat una de les inversions més importants que l’equip de govern ha previst de cara a aquest any, ja que amb un total de gairebé 50.000 € suposa el tret de sortida per a la implantació de l’Estudi de programació del centre històric de la Diputació de Barcelona, que preveu una reestructuració del tot el centre en un futur.



santcosme-1

Tram del Carrer Sant Cosme abans de la reforma 



sant-cosme-2

Tram del Carrer Sant Cosme després de la reforma

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219