Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dimecres, 20 de febrer

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
moció de censura
moció de censura

Moció dels grups municipals d’AVSC, CUP, Tots per Sant Cebrià, Esquerra Republicana de Catalunya, PSC i PDeCAT de l’ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils

1 de setembre de 2017


Moció dels grups municipals d’AVSC, CUP, Tots per Sant Cebrià, Esquerra Republicana de Catalunya, PSC i  PDeCAT de l’ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències

Els atemptats terroristes comesos a Barcelona i Cambrils el passat 17 d’agost de 2017, van provocar la mort de 15 persones i més d’un centenar de ferits i van produir una sensació de por i alarma entre la nostra societat.

La ràpida i eficient intervenció dels cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, agents de policies locals i dels serveis d’emergències mèdiques, juntament amb molts ciutadans anònims va ser cabdal per afrontar els primers moments i la posterior detenció i desarticulació dels terroristes causants de l’atac.

Les mostres de solidaritat i condol van ser nombroses durant els següents dies, així com la indignació i el rebuig unànime a la violència, defensada des de qualsevol idea o religió.
Per tot això en consens dels grups municipals de Sant Cebrià de Vallalta (AVSC, CUP, TOTS PER SANT CEBRIÀ; ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, PSC, I PDeCAT)  es proposa al ple de la corporació l’adopció dels següents acords:

Primer.‐ Expressar el rebuig contundent als atemptats terroristes perpetrats a les ciutats de Barcelona i de Cambrils i reivindicats posteriorment per Estat Islàmic.

Segon.‐ Condemnar aquest atac i qualsevol tipus de violència que propaguen l’odi i la barbàrie arreu del món i a casa nostra.

Tercer.- Donar el condol i el suport total a les víctimes i ferits dels atemptats, les seves famílies i amics. Sempre estarem al costat de la convivència i la cohesió social.

Quart.- Agrair i reconèixer la gran tasca realitzada per tots els cossos d’emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes que, en moments de màxima tensió, van saber complir amb la seva feina amb voluntat de servei. Al mateix temps, demanar que la policia dels Mossos d’Esquadra s’incorpori, de forma immediata, en les reunions dels grups de treball sobre la lluita antiterrorista, liderades per la Interpol, per assegurar la més eficient coordinació entre totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Cinquè.- Deixar clar que aquests atacs contra la convivència no canviaran la voluntat de la nostra societat d’apostar per la llibertat, l’acollida i la tolerància, apostant pels valors que potenciïn el respecte a totes les formes de pensar, religions i cultures.

Sisè.- Ratificar la voluntat dels governs locals de continuar treballant per la cohesió social de les nostres viles i ciutats. Només així avançarem cap a la convivència i la inclusió de la societat.

Setè: Comunicar aquest acord a L’Ajuntament de Barcelona, a l’Ajuntament de Cambrils, a la Generalitat de Catalunya , a  l’Associació Catalana de Municipis, ia la Federació de Municipis de Catalunya.

Acord adoptat en sessió plenària de data de 29 d’agost de 2017 per unanimitat de tots els regidors assistents.

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219