Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dimarts, 11 de desembre

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr

Es posa en marxa el pla contra incendis

4 de juliol de 2017


Arribada la temporada d’estiu es posa en marxa el pla de protecció per a incendis. Per part de la Generalitat s’ha elaborat una guia amb un seguit de consells i indicacions per millorar la seguretat dels habitatges. 

No llençar cendres calentes,  no cremar restes vegetals, andròmines o vigilar amb les barbacoes són alguns dels consells que es donen a nivell de precaució bàsica. Pel que fa a les cases, s’aconsella reduir el combustible de les parcel·les i preparar-les per a que puguin resistir un incendi forestal. I per últim, s’ensenya a posar a punt les cases per si s’han d’evacuar i a saber com enfrontar-s’hi en cas d’incendi forestal. 

Des de protecció Civil s’activa el pla d’emergències per a incendis forestals on, en un llibret, s’explica com protegir-se contra un incendi, com actuar en cas que n'hi hagi un dins un nucli habitat o què fer en cas que passi dins d’un cotxe, per exemple. 

Com a part del pla d’actuació, cadascuna de les urbanitzacions de Sant Cebrià de Vallalta té un plànol d’evacuació* que ha de seguir en cas d’incendi, en el que s’especifica un recorregut d’evacuació i un centre de recepció diferent en funció de la ubicació de la urbanització.

Per part de l’Ajuntament de Sant Cebrià s’estan adaptant franges de protecció, que són àrees perimetrals al voltant de les  zones de població on es deixa una franja de 25 metres d’ample amb una distància prudencial d’un arbre cada 3-5 metres, prioritzant la tala de pins i deixant les alzines i les sureres. La funció de la franja és tallar o desviar el foc en cas d’incendi i evitar que arribin a les zones de població. Es tracta de la última via de contenció per a que el foc no pugui arribar a les zones afectades.

Recordeu que  és important trucar al telèfon d’emergències 112 cada cop que es detecti un incendi  i informar-se a través dels canals @emergenciescat @112 i @bomberscat. 

*Es poden trobar penjats a la pàgina de Facebook de l’Ajuntament.


Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219