Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dilluns, 1 de juny

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
pvi2010
pvi2010

COMENÇA EL PLA DE VIGILÀNCIA D'INCENDIS AL PARC CORREDOR-MONTNEGRE

1 de juny de 2010


Avui, dia 1 de juny es posa en marxa la totalitat del dispositiu que en el Parc del Montnegre i el Corredor es desplega any rera any per a la vigilància i prevenció d’incendis forestals. Enguany, es comptarà amb un operatiu semblant al d’anys anteriors amb 4 torres de guaita (amb 8 guaites per a cobrir els torns), 6 vehicles de primera intervenció (amb 3 vigilants per cada vehicle tipus pick-up amb kit), 2 coordinadors i 2 operadors de comunicacions. Aquest dispositiu mobilitza un total de 30 persones, que s'afegeixen als efectius habituals del parc, i estarà operatiu fins el proper 13 de setembre.

 

Per tal d’optimizar l’ús dels recursos en funció de l’operativitat s’ha reduït un vehicle pick-up en relació a la campanya anterior. No obstant això, s’ha aconseguit que tots els vehicles estiguin operatius al llarg de tota la durada del pla.

 

D’altra banda, el proper 1 de juliol començarà a treballar el personal vinculat als dos vehicles de bombers que tenen com a parcs avançats Hortsavinyà (Tordera) i Can Bosc (Dosrius), i també, per part de la Generalitat, arribarà a l’helisuperfície de Can Bosc (Dosrius) l’helicòpter bombarder que hi romandrà tota la campanya, permetent una immediata actuació en cas de produir-se un incendi en l’àmbit del parc o el seu entorn.

 

La campanya d’aquest any es preveu especialment complicada i comença condicionada pels efectes que la nevada del 8 de març ha provocat en els boscos del Montnegre i el Corredor. Malgrat la importància dels danys causats en boscos i xarxa viària, confiem en què, amb les actuacions coordinades que les diferents administracions i entitats estan duent a terme, aconseguirem arribar a l’estiu en condicions adequades per afrontar amb garanties el risc d’incendis forestals.

 

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219