Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dimarts, 23 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal de TwitterVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
pvi2010
pvi2010

COMENÇA EL PLA DE VIGILÀNCIA D'INCENDIS AL PARC CORREDOR-MONTNEGRE

1 de juny de 2010


Avui, dia 1 de juny es posa en marxa la totalitat del dispositiu que en el Parc del Montnegre i el Corredor es desplega any rera any per a la vigilància i prevenció d’incendis forestals. Enguany, es comptarà amb un operatiu semblant al d’anys anteriors amb 4 torres de guaita (amb 8 guaites per a cobrir els torns), 6 vehicles de primera intervenció (amb 3 vigilants per cada vehicle tipus pick-up amb kit), 2 coordinadors i 2 operadors de comunicacions. Aquest dispositiu mobilitza un total de 30 persones, que s'afegeixen als efectius habituals del parc, i estarà operatiu fins el proper 13 de setembre.

 

Per tal d’optimizar l’ús dels recursos en funció de l’operativitat s’ha reduït un vehicle pick-up en relació a la campanya anterior. No obstant això, s’ha aconseguit que tots els vehicles estiguin operatius al llarg de tota la durada del pla.

 

D’altra banda, el proper 1 de juliol començarà a treballar el personal vinculat als dos vehicles de bombers que tenen com a parcs avançats Hortsavinyà (Tordera) i Can Bosc (Dosrius), i també, per part de la Generalitat, arribarà a l’helisuperfície de Can Bosc (Dosrius) l’helicòpter bombarder que hi romandrà tota la campanya, permetent una immediata actuació en cas de produir-se un incendi en l’àmbit del parc o el seu entorn.

 

La campanya d’aquest any es preveu especialment complicada i comença condicionada pels efectes que la nevada del 8 de març ha provocat en els boscos del Montnegre i el Corredor. Malgrat la importància dels danys causats en boscos i xarxa viària, confiem en què, amb les actuacions coordinades que les diferents administracions i entitats estan duent a terme, aconseguirem arribar a l’estiu en condicions adequades per afrontar amb garanties el risc d’incendis forestals.

 

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219