Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dimarts, 23 d'octubre

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
El fred s'allargarà tot el cap de setmana
El fred s'allargarà tot el cap de setmana

Protecció Civil reclama extremar les precaucions davant l'onada de fred

20 de gener de 2017


L’onada de fred siberià ha deixat les temperatures més baixes dels darrers mesos a Sant Cebrià amb mínimes que han oscil•lat entre els dos i els quatre graus sota zero. El rècord va tenir lloc als afores del municipi dimecres a la matinada amb una temperatura registrada a l’observatori meteorològic del restaurant Can Joan de vuit graus negatius. El fred es mantindrà avui i demà amb pluja constant que no portarà nevades. Només s’espera algun floc de nou a la part alta del Montnegre aquest vespre o demà al matí.

Davant d’aquest episodi de ferd intens, el cap de la Policia Local, Toni Delgado, recorda seguir els consells que dóna Protecció Civil de la Generalitat. En aquest sentit, si s’ha d'agafar el vehicle, es recomana estar informats de les previsions del temps i de l'estat de la xarxa viària. Uns desplaçaments que només s’han de fer si són imprescindibles i evitant que siguin de nit. Revisar els pneumàtics, el líquid anticongelant, l’estat de les bateries, els llums i els frens i anar amb compte amb les plaques de gel que poden fer relliscar el cotxe són altres consells que es donen si s’ha de conduir.

A casa, si viviu en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantingueu un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin. També podeu disposar d’una reserva mínima d’aigua o líquid per si el subministrament queda afectat. No utilitzeu espelmes. Si és l’única alternativa, poseu-les en espalmatòries perquè no es tombin. Recordeu sempre d’apagar-les abans d’anar a dormir o en sortir de casa i eviteu que els nens les manipulin. Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar. Si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d’evitar la intoxicació i garantir l’entrada d’aire net, ventileu cada dia durant uns minuts. Reviseu l'estat dels elements de calefacció, de les calderes, de les estufes, etc. Si sou en una habitació amb una estufa de llenya, carbó o gas, un braser o una caldera i noteu símptomes de mareig, ventileu immediatament: obriu alguna porta o finestra. Truqueu sempre al 112 si us trobeu malament o penseu que patiu una intoxicació per mala combustió o si trobeu algú inconscient en arribar al domicili.

A l’exterior, eviteu els canvis sobtats de temperatura, que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. Vestiu-vos amb roba i calçat adequat. Protegiu-vos la cara i el cap. Tingueu a mà guants i bufanda. Eviteu l’entrada d’aire fred directa als pulmons. Adeqüeu al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior, si feu esforços físics intensos correu el perill de patir una lesió.


Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219