Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
diumenge, 21 d'octubre

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
El CAP de Canet ha concentrat el servei de pediatria aquestes darreres setmanes
El CAP de Canet ha concentrat el servei de pediatria aquestes darreres setmanes

El Servei Català de la Salut assegura que restablirà el servei de pediatria de manera imminent

20 de gener de 2017


Raül Serra i Fabregà, cap de Gabinet del director del Servei Català de la Salut (CatSalut), va informar ahir dijous que amb la reincorporació d’una de les pediatres que estava de baixa s’han cobert dues de les tres places necessàries per donar aquest servei i que està previst que a partir d’avui i de forma progressiva es restableixi l’atenció pediàtrica a la resta de municipis de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS). L’ABS de Canet de Mar està formada per aquest municipi, Sant Pol, Sant Cebrià i Sant Iscle i disposa de tres pediatres que combinen la seva jornada laboral entre aquests quatre pobles. En el comunicat, Serra detalla els motius que han deixat els tres pobles de La Vallalta sense servei de pediatria: “A data de 21 de desembre un dels pediatres de Canet inicia incapacitat laboral i comunica que a data de 31 de desembre, renunciarà a la plaça. Això provoca que per a intentar cobrir el servei, la pediatra assignada a Sant Pol, Sant Cebrià i Sant Iscle hagi de col·laborar també en la cobertura de la població de Canet”. Els problemes s’agreugen posteriorment: “A data 2 de gener la pediatra que dóna servei als pobles inicia, també, incapacitat laboral, i per tant només comptàvem amb un professional dels tres que tenim en dotació”.

Davant d’aquest escenari, l’equip directiu “decideix prioritzar i concentrar l’activitat pediàtrica al centre de capçalera de l’ABS, Canet, intentant cobrir les hores de més demanda de nens. Al mateix temps van fer les gestions oportunes per cobrir tant les vacants com les baixes sobrevingudes amb la col·laboració dels professionals de medicina de família i infermeria de l’EAP”. Avui divendres Sant Cebrià encara no disposa de pediatra, però s’espera que la setmana vinent si el Servei Català de la Salut compleix la seva paraula ja en tingui i les famílies puguin visitar els seus fills els dilluns de dos quarts de dotze a una, els dimecres de vuit a un quart de dues i els divendres de vuit a onze. En qualsevol cas, l’Ajuntament recomana trucar abans al CAP (93 7631475) per assegurar-se que la pediatra és al consultori del poble.


Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219