Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
divendres, 18 de setembre

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr

Escola Bressol municipal El Rial

L’ escola bressol del poble es diu El Rial és de titularitat municipal i està subvencionada per la Generalitat de Catalunya, institució pública que marca la normativa en quant a preinscripcions i matrícula.


La nostra escola està ubicada al municipi de Sant Cebrià de Vallalta a la zona de l’interior de la comarca del Maresme, entre Sant Iscle de Vallalta i Sant Pol de Mar.Situada al costat del pavelló esportiu municipal en un entorn natural, amb zona d’aparcament per a les famílies. L’escola bressol disposa d’una caldera de biomassa i plaques solars per la creació d’energia per a que esdevingui un model mediambiental.


L’edifici consta de set aules, dues de les quals estan destinades als més petits de la casa amb biberoneries i dormitoris propis. Hi ha cuina pròpia, una sala polivalent que alhora serveix de menjador, un magatzem per a material, despatx de direcció i una sala de treball i vestidors per a l’equip educatiu. Disposem d’un pati amb diferents zones de joc: un espai de paviment tou per als més petits que encara no caminen, un sorral, un espai amb paviment antilliscant per a fer activitats plàstiques diverses i jocs d’aigua, zona amb gespa, jardineres i un hortet del qual en tenim cura tots plegats.


S’acull a nens i nenes d’entre 4 mesos i 3 anys amb una capacitat per a 102 infants distribuïts en 3 nivells:

  • dues aules de 4 mesos a 1 any d’edat
  • tres aules d’1 any a 2 anys d’edat
  • dues aules de 2 anys a 3 anys d’edat

S’ofereix servei de menjador al migdia de 12h a 15 h que porta a terme una empresa de catering a la pròpia cuina del centre.


Activitats que organitza / Que s’hi pot trobar ?


La nostra escola pretén donar accés als infants del poble a una educació de qualitat des de ben petits.


El Rial com a entitat educativa contempla els primers anys de vida dels nens i nenes com a fonamentals pel seu desenvolupament perquè és quan es viuen experiències i es fan els aprenentatges que seran la base de tots els coneixements que aniran adquirint durant els anys posteriors.


El nostre Projecte Educatiu pretén doncs complementar la funció educativa de la família atenent a les necessitats bàsiques dels infants i afavorint un desenvolupament global d’aquests a nivell afectiu, motriu, cognitiu i social.


Els alumnes de P-2 segueixen un projecte específic de música i van un cop per setmana a piscina.


Concretament es pretén:

  • L’atenció i la cura física de salut
  • Fomentar l’autonomia dels infants mitjançant el treball d’hàbits
  • Fomentar l’autoestima, la seguretat emocional i l’optimització de les pròpies capacitats
  • Potenciar els aprenentatges a través del joc de descoberta
  • Ajudar en el desenvolupament del llenguatge
  • Afavorir la relació dels infants amb el medi natural, social i cultural
  • Ajudar en el procés de socialització dels infants

En resum, intentem oferir un espai agradable i adequat als infants d’aquestes edats, que els aporti la possibilitat de tenir experiències de descoberta i de relació amb els demés que afavoreixin el seu desenvolupament global d’una manera harmònica.
Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219